Testimonial Els van der Zeeuw

Hoi Ronald,

Wat een verfrissing om een vrij verhaal te mogen vertellen over mijn bevindingen, in plaats van een formuliertje in te moeten vullen met oppervlakkige cijfertjes. De beloning bevalt me ook wel, dus hier mijn kern eye-openers uit de training.

In jouw training heb ik geleerd dat, als ik een training moet geven, het niet de bedoeling is dat ik een verhaaltje afdraai waarin mijn kennis is verwerkt.
Om medemensen (geen leerlingen, cursisten, deelnemers) te motiveren en inspireren, kan ik het beste mijn eigen spontane zelf naar voren brengen, met een bewuste strakke grap hier en daar, of een totaal onverwachte opmerking.

Medemensen noem ik omdat ik weliswaar de leiding neem tijdens de training maar vooral niet moet verbergen dat ik zelf ook mens ben, geen heilige wijsgeer, en benadrukken dat anderen ook kennis en kwaliteiten hebben, die ik naar voren kan laten komen. Ego is welkom maar bewust en gecontroleerd.

Een positieve benadering en complimenten stimuleren meer dan gezeur over details die ‘beter kunnen’. Niet op z’n Nederlands maar op zijn Amerikaans dus.
De video was verhelderend. Veel van geleerd. Eigenlijk doe ik het best goed, maar ik heb ook gezien wat ik achterwege moet laten.

Verder:
Fijne training. Veel geleerd. Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede training kan geven, no matter the subject.

Dankzij jou zie ik nu ook hoe leuk het kan zijn, veel leuker dan ik dacht. Eind juli geef ik een training aan mijn collega’s, om te proberen.

Vriendelijke groet,
Els van der Zeeuw, Mentor / Specialist in Verzuim en Re-integratie bij Laurens (gezondheidszorg)