Testimonial Jorien Doets

Aanvankelijk heb ik de training georganiseerd voor (toekomstige) assessoren. Ik wilde hen wegwijs maken in EVC-land en hoe je tot goede EVC-rapportages kunt komen. Zelf dacht ik dat ik door mijn ervaring weinig baat zou hebben aan de training. Echter, direct aan het begin van de training werd ik geprikkeld dat ook ik deze training moest bijwonen om mijn kennis op te frissen. Dat kwam door de ruimte die Ronald bood voor eigen invulling in de training, terwijl hij heel duidelijk een plan klaar had.

Prettig aan de training was de afwisseling in theorie, die vrij kort maar krachtig was, en de praktijk. Waarbij je in de praktijk goed met je neus op de feiten werd gedrukt hoe jij bent (met name) als interviewer. Dergelijke confrontatie maak ik niet vaak mee in trainingen. Dan is het toch vaak dat je informatie tot je neemt, terwijl ook die trainingen wel degelijk interactief opgezet zijn. Wellicht maakte het soort opdrachten het tot een confrontatie. Goed gekozen dus!

Ook de leuke voorbeelden in de training, bijvoorbeeld het verschil tussen mannen en vrouwen hersenen in relatie tot interviewen, maakten dat iedereen aan de lippen van Ronald hing.

Ondanks het grote niveauverschil in de groep heeft naar mijn idee iedereen baat gehad bij de training. Iedereen kan de ervaringen gebruiken om een betere assessor te worden.

Jorien Doets, examenontwikkelaar bij Examenservices