Over mij

Ik ben Ronald Dingerdis. Ik ben vader van een geweldige dochter, mentor, trainer, auteur & oprichter en eigenaar van 4Motivation – Dingerdis Coaching en Training waar Millennials in bedrijf (MIB) een onderdeel van is.

Ik help graag leiders en (praktijk)opleiders hoe je met hedendaagse begeleidingsmodellen, inspirerend leiderschap en versnelde leertechnieken mensen kunt motiveren en millennials aan je team, organisatie of bedrijf kunt verbinden.

Effectief omgaan met elkaar

Ik leer ook millennials en Young professionals hoe je snel, vakinhoudelijk, met gepaste houding en communicatie klantgericht meewerkt aan oplossingen in organisaties. Daarin heb ik speciale aandacht voor hoe je als millennial je invloed vergroot in veranderprocessen, samenwerkt met andere generaties, persoonlijk leiderschap toont en stress of burn-out de baas blijft.

Leren hoe je omgaat met senioren van een andere generatie voor millennials, en vakmensen uit het bedrijfsleven leren hoe je jongeren leert volgen én van ze kunt leren. Hoe je een win-win situatie kunt bereiken door het durven stellen van vragen. Ik geef lezingen hoe je de brug slaat tussen generaties met 2-weg mentoring, versnelde leertechnieken en dienstbaar leiderschap.

In alles wat ik doe laat ik graag anderen ervaren hoe je met vragen stellen de leiding kunt nemen en mensen kunt motiveren … omdat werken en leven wel leuk moet blijven!   

Leren van tegenslagen en hoe het wel kan

Ik ben in het leven gevormd door tegenslagen, ben er sterker door geworden en heb mijn gevoel voor mensen kunnen behouden. Daarbij heb ik geleerd bij het vallen, op te staan en direct vooruit te stappen … je kunt namelijk altijd opnieuw beginnen. Kan niet beleef ik als ‘het kan nu nog niet’. Samen-werken aan succes, zien wat er al wél al goed is en daarop doorbouwen dat is wat mij drijft. Ervaren hoe oprechte aandacht wonderen doet in de samenwerking is waar ik van geniet.   

We weten meer dan we denken en kunnen meer dan we laten zien

Ik ben een fan van mentoring en leren van elkaar, met name tussen millennials en andere generaties. Er zijn zoveel kwaliteiten en ervaringen die door delen tot oplossingen leiden die we bij aanvang niet voor mogelijk hielden.  Belangrijk punt daarbij is je mindset en houding, niet tegenover elkaar zitten maar naast elkaar zitten geeft een heel ander perspectief. Zo staan de neuzen al snel eenzelfde kant op.  Schouder aan schouder, samen-werken aan de toekomst

Vallen, opstaan en vooruit stappen maakt je een winnaar

Mijn motto is ‘Wanneer iemand het niet goed doet, is het hem of haar (nog) niet goed aangeleerd’. Ik leer mensen hoe je met kleine aanpassing in je gedrag, of nieuwsgierigheid, van klanten ambassadeurs maakt. Meedoen motiveert, ik leer leiders hoe je met vragen stellen mensen betrokken en gemotiveerd maakt. 

Mensen die boven zichzelf uitstijgen inspireren anderen

In het leven ga ik uit van wat mensen al weten en kunnen en bouw daarop door. Mijn interesse in mensen, vakmanschap, passie hebben of krijgen, spiritualiteit, veranderen en techniek hebben mij altijd gefascineerd. Ik bevind mij dan ook graag tussen de professionals, mensen die met gevoel anderen inspireren of vakmensen op ieder werk- en denkniveau om te leren wat een (vak)mens succesvol maakt. Ik kan ontroerd raken wanneer ik iemand boven zichzelf zie uitstijgen, dan doe ik een stapje terug en geniet van het succes van de ander … mijn kippenvelmomentjes.

Je bent niet wat je overkomen is

Als mentor, loopbaangeleider en auteur deel ik graag lessen wat maakt dat je één stapje meer geluk, succes of plezier in werk en leven kunt bereiken. Ik heb een drang om die elementen die het verschil maken te willen delen. Ik ben fan van een nieuwe kans krijgen en mensen een nieuwe kans geven, zo krijgt leren van je fouten betekenis en een succesvol gezicht. Je bent namelijk niet wat je overkomen is, is mijn overtuiging. Zo laat ik mensen beleven hoe het is om met plezier samen te werken aan succes … omdat werken en leven wel leuk moet blijven! Daarbij heb ik een droom:


Ik heb een droom:

Dat mensen op een dag met plezier samenwerken aan hun toekomst.

Dat ouders hun kinderen verhalen vertellen over wat kan en goed is.

Dat mensen elkaar inspireren, door hun ervaring

en positieve verhalen over succesvol samenwerken door te willen geven. 

Dat we onze kinderen in woord en gedrag laten zien

hoe je door samenwerking elkaars talenten aanvult

en daarmee succesvoller bent,

zodat zij die samenleving bouwen die wij onszelf zo toewensen.

Ronald Dingerdis