Over mij

Ik ben Ronald Dingerdis. Ik ben vader van een geweldige dochter & oprichter en eigenaar van 4Motivation – Dingerdis Coaching en Training waar Millennials in bedrijf (MIB) een onderdeel van is.

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change” – Charles Darwin –

Verandering is een omgeving waarbij ik mij als “reiziger” in veranderingsprocessen graag bevindt. Ik ben van nature ontwikkelingsgericht, altijd benieuwd hoe iets beter, handiger, slimmer of aangenamer kan. Ik ben mensgericht en wil graag weten wat iemand drijft, waar zijn hindernissen zitten en ik kan blij worden van vakmanschap wat mensen ontwikkeld hebben die leidt tot prestaties die tot de verbeelding spreken.

Al vanaf het begin van mijn carrière zoek ik naar manieren hoe capaciteit, procedures, motivatie, klantgerichtheid  één stap effectiever en efficiënter kunnen. Met als doel om het plezier in werken te vergroten en klanten te verwonderen. 

Onder de noemer ‘meedoen motiveert’ inspireer ik graag mensen één stap vooruit te willen maken. Mijn manier van werken, waarbij ik doorbouw op wat mensen al weten en kunnen, maakt dat mensen behoefte krijgen mee te willen denken en werken in veranderingsprocessen. Ik geniet wanneer ik daarbij zie hoe mensen boven zichzelf uitstijgen, hun glimlach en plezier in werken is mijn beloning.   

Mijn 3 voornaamste drijfveren zijn ‘invloed willen uitoefenen op mijn omgeving’, ‘creativiteit’ en ‘sociale contacten’. Dit maakt dat ik niet alleen mijzelf motiveer bij leiding geven aan ontwikkelprocessen, maar ook authentiek kan blijven functioneren als aanjager van verbeteringsgerichte processen wanneer de functie mij deze carrière-ankers biedt.

Ik ben een fan van mentoring en leren van elkaar, met name tussen millennials en andere generaties. Er zijn zoveel kwaliteiten en ervaringen die door delen tot oplossingen leiden die we bij aanvang niet voor mogelijk hielden.  Belangrijk punt daarbij is je mindset en houding, niet tegenover elkaar zitten maar naast elkaar zitten geeft een heel ander perspectief. Zo staan de neuzen al snel eenzelfde kant op.  Schouder aan schouder, samen-werken aan de toekomst

Mijn droom en ambitie is om binnen het sociaal domein een effectieve eco-infrastructuur aan stakeholders te organiseren. Waarbij met minder middelen, met korte lijnen in klantgerichte slimme bedrijfsprocessen een effectieve samenwerking tussen overheid, stakeholders en samenleving ontstaat die aansluit bij de hedendaagse en toekomstige behoeftes in de samenleving … omdat samen-werken en leven wel leuk moet blijven!         

Als mentor, loopbaangeleider en auteur deel ik graag lessen wat maakt dat je één stapje meer geluk, succes of plezier in werk en leven kunt bereiken. Ik heb een drang om die elementen die het verschil maken te willen delen. Ik ben fan van een nieuwe kans krijgen en mensen een nieuwe kans geven, zo krijgt leren van je fouten betekenis en een succesvol gezicht. Je bent namelijk niet wat je overkomen is, is mijn overtuiging. Zo laat ik mensen beleven hoe het is om met plezier samen te werken aan succes … omdat werken en leven wel leuk moet blijven! Daarbij heb ik een droom:


Ik heb een droom:

Dat mensen op een dag met plezier samenwerken aan hun toekomst.

Dat ouders hun kinderen verhalen vertellen over wat kan en goed is.

Dat mensen elkaar inspireren, door hun ervaring

en positieve verhalen over succesvol samenwerken door te willen geven. 

Dat we onze kinderen in woord en gedrag laten zien

hoe je door samenwerking elkaars talenten aanvult

en daarmee succesvoller bent,

zodat zij die samenleving bouwen die wij onszelf zo toewensen.

Ronald Dingerdis