Succes bereik je zelden alleen

Ik heb veel bedrijven gezien die succesvol zijn, nog meer die worstelen om bij te blijven in de snel veranderende wereld om ons heen. Maar hoe kun je dit bereiken? Dat licht ik graag toe in het filmpje waar ik middels ondertiteling telkens aangeef waar het succes ontstaat.

De succesvolle bedrijven waar passie en de leiders als inspirators gezien worden hebben altijd een stapje voor. Hun dienstbaar leiderschap en passie voor het bedrijf moedigt mensen aan het beste in zichzelf naar boven te halen.

Vanaf 1:55 min in het filmpje komt de held van dit verhaal in beeld, vervolgens gaat het snel met alle tips hoe deze man zijn team zichzelf laat motiveren. Let met name op hoe deze inspirator:

  • Teamleden empowered. Ze in hun kracht zet door verschillende unieke talenten samen te laten werken zodat ze samen een succesvol team vormen. Dit is anders dan onze management modellen die er vanuit gaan dat iedereen met eenzelfde functie alle vaardigheden moet beheersen. En zeg zelf, wil jij alleen maar leren in waar je talent juist niet zit?
  • Meedoen motiveert. Let ook op hoe hij de teamleden, en vooral de jongeren, een impact laat hebben door ze bij de oplossing te betrekken. Zie hoe mee mogen denken in oplossingen dit team motiveert.
  • Begin met waarom. Deze leider geeft niet alleen zijn doelen aan wat hij wil bereiken maar vertelt ze ook waarom hij dat graag wil. Daarbij spreekt hij uit zijn hart wat hem heeft doen besluiten voor deze opdracht te gaan. Niet alleen is hij daardoor geloofwaardig, het maakt dat mensen zich met zijn doel willen verbinden. Iets wat je terugziet in de betrokkenheid en vastberadenheid van de teamleden.

Er zijn nog veel meer tips natuurlijk, die zie je vanzelf wanneer je het filmpje bekijkt. Ik ben benieuwd welke tip(s) jou inspireren waardoor jouw team morgen weer één stap beter kan presteren.

Succes bereik je zelden alleen. Op jouw succes! … omdat werken wel leuk moet blijven!

Ronald