Testimonial Willem van de Burgt

Hierbij mijn beleving van de workshop communicatie.

Wat mij heeft doen besluiten mijzelf aan te melden voor de training communicatie is dat ik communicatie erg belangrijk vind. Er gaan zoveel dingen mis omdat mensen elkaar simpelweg verkeerd begrijpen.

Ik merk op mijn werk (ik ben de eigenaar van de Zijtaartse Bouw Onderneming) dat wanneer ikzelf precies weet waarover ik praat ik dat ook van iemand anders verwacht en dat gaat niet.

Andersom gaat dat hetzelfde, wanneer mijn personeel vanuit de bouw belt over een detail dan verwachten ze meteen dat ik weet wat zij zien.

Ik heb de training als super ervaren. Ronald heeft mij laten zien dat er met communicatie nog meer mogelijk is dan ik al dacht. Ronald heeft heldere praktijkvoorbeelden laten zien die je meteen in de praktijk toe kunt passen.

De belangrijkste inzichten die ik uit de training gehaald heb zijn dat ik met mijn houding en een enkel trucje meteen de leiding kan nemen in een gesprek.

Wat ik ook erg belangrijk vond is de manier waarop Ronald bepaalde eigenschappen of voorvallen kan analyseren en uitleggen tot iemand zijn karakter. Nu begrijp ik beter dat wanneer iemand iets lelijks tegen mij zegt of mij raakt op een bepaalde manier waarom hij dit doet en wat de achterliggende gedachten hiervan zijn met betrekking tot behoeftes die diegene heeft. Ik kan hier nu beter mee omgaan.

Ronald heeft mij op een leuke manier laten zien wat er allemaal mogelijk is met communicatie en vooral hoe ik gedrag van andere mensen kan analyseren en hierdoor bepaalde dingen beter begrijp.

Ronald hartelijk bedankt voor de training.

Willem van de Burgt, Creatief directeur Zijtaartse Bouw Onderneming